GENEL

Bu Kış Nasıl Geçti (2017)

Ne Yazıkki Kışı Bitirmeye Hazırlanıyoruz, Öyleki Batı Bölgeler Adına Mart Ayında Kış Çoktan Bitmişti.  Nisan Ayında Olmamıza Rağmen Hayla Kutup Çevresinde Kalan Kırıntılı Soğuklarla Mücadele Ediyoruz. İç Ve Doğu Bölgelerimizde 0(Eksili) Değerler Görülmeye Devam Ediyor.  Fakat Bu Ara Ara Salınım Yapan Doğu Avrupada’ki Soğuklar Yavaştan Bitmeye Hazırlanıyor. Nisan Ayının Son Haftası İle Mayıs Ayının İlk Haftasında Soğuk Merkezli Salınımlar Artık Görmeyeceğiz. Bundan Sonrası İçin Afrika Atakları Başlayacak.  Ve Ülke Geneli Olarak +40 Değerli Seviyeleri Görmeye Hazırlanıyoruz. 😉


Peki Bu Sene Kış Nasıl Geçti? İstenilen Hava Şartları Oluştumu? İnceleyelim;


Altta Gördüğünüz Harita Ocak Ayına Ait Yer Sıcaklığı Anomalisi : Ülke Geneli Olarak Aşırı Soğuklarla Geçirdik. Özellikle Batı Bölgelerimiz Adına Bu Senenin En Etkili Soğukları Yaşandı. Ege Ve Marmara Bölgesi Mevsim Normallerinin Altında -5 İle Tamamladı. Birçok Kent Merkezlerinde Hemen Hemen Mevsim Normallerinin Altında Soğuk Bir Kış Ayı Olmuş. Bölgesel Olarak Sadece Güney Doğu Anadolu  Bölgemiz Mevsim Normallerinde Bir Kış Geçirdi.


Altta Gördüğünüz Harita Şubat Ayına Ait Yer Sıcaklığı Anomalisi : Bu sene Kış Mevsimini Ocak Ayında Genel Anlamda Kapatmış Olduk. Geçen Sene ki Şubat Ayını Aratmayan Görüntüler Yaşandı. Peki Şubat Ayı Nasıl Geçti? Şubat Ayı Mevsim Normallerinin  Üstünde 1-2 Derecelik Sıcaklık İle Tamamlanmış Oldu. Batı Bölgelerimiz Adına Bahar Ayına Erken Girilmiş Oldu. İç Ve Doğu Bölgelerimizde İse Kuru Ve Soğuk Havalar Hakim Oldu. Genellikle Yağışsız Geçen Bir Şubat Ayı Oldu. Ve Yaklaşık 2-3 Senedir, Şubat Ayında Güzel Bir Sistem Alamıyoruz! Sebebi İse Artık Kış Mevsimlerini Daha Erken Yaşıyoruz. Ve 1 Tane ‘Baba’ Sistem Alıyoruz. Tüm Kışı Soğuk Ve Kurak Geçirmiş Oluyoruz.


Altta Gördüğünüz Harita Mart Ayına Ait Yer Sıcaklığı Anomalisi : Yurt Geneli Olarak Mevsim Normallerinin Üstünde Sıcaklık İle Tamamlamıştır.  Ülkemizin Batısında Ege Ve Marmara Olmak Üzere Mevsim Normallerinin Üzerinde 2 Derece İle Tamamlamıştır. Karadeniz Ve İç Anadolu Geneli Boyunca Sıcaklık Mevsim Normalleri Üzeridir. Ülkemizin Doğusunda İse Gece Sıcaklıkları Epey Bir Düşük Seyrediyor, Bu Sebeble 1 Aylık Süreçte Genellikle Mevsim Normallerinin Altında -1 Derece İle Tamamlamıştır. Mart Ayı Genelinde Orta Avrupa Yine Sıcak Değerlerde Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyretmiştir.


Bu Seneyi’de Böyle Bitirmiş Olduk, Seneye Daha Farklısı Olması Dileğiyle Hoşçakalın. 🙂