HAFTALIK TAHMİNLER

Haftalık Hava Tahmini (20-27 Mart Arası)

Geçtiğimiz Hafta soğuk havalar ülkemizi ziyaret etmişti hatta iç anadolu ve doğu anadolu bölgelerimizde kışa tekrardan merhaba denildi. Fakat bu hafta aksine ısınan havalar bizimle olucak. Yurt Genelinde adeta yaz havası yaşanacak termometreler özellikle batıda sıcaklığın 20 derecelere varan seviyede gösterecek. Aynı şekilde Batıdan-Doğuya tüm yurtta sıcaklık hissedilecek. Bu hafta Yağışlı Hava olayı beklenmiyor!


BÖLGESEL TAHMİNLER 

MARMARA BÖLGESİ : Bu hafta oldukça sıcak havalar bizlerle olucak, sıcaklıklar 5 Derece birden artacak. Bölgede Önemli Yağışlı Hava olayı Görünmüyor, Hafta için de kısa süreli lokal sağanak yağmur geçişleri olabilir.

EGE BÖLGESİ : Bölge Genelinde bu hafta adeta yaz havası yaşanacak sıcaklıklar 8-9 derece birden artacak izmir-aydın illerimiz en yüksek sıcaklık 20 derecenin üstüne çıkmasını bekleniyor, Yağış Beklenmiyor.

AKDENİZ BÖLGESİ : Bu hafta en sıcak bölgelerimizden bir tanesi de akdeniz bölgesidir termometreler 20-25 dereceye kadar çıkacak. Yağışlı Hava gözükmüyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ : Geçtiğimiz haftayı soğuk ve yağışlı havalarla geçiren bölgemizde bu hafta bir nepzede olsa sıcaklıklar artacak. Sıcaklıklar başta ankara-konya olmak üzere bölge genelinde 10 derecenin üstüne çıkacak.

KARADENİZ BÖLGESİ : Bölge genelinde yağışlı hava gözükmüyor. Sıcaklıkar 15 derecenin üstüne çıkması bekleniyor. Bu hafta ayrıca soğuk giden marmara ve karadeniz bölgelerimizde ki deniz suyu sıcaklığının ısınması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ : Bölge genelinde bu hafta sıcaklıklar 15 dereceye kadar çıkacak. Hafta içinde kısa süreli etkili sağanak yağmur geçişleri olabilir.

DOĞUANADOLU BÖLGESİ : Geçtiğimiz hafta soğuk ve karlı yağışlı havalarla geçiren doğu bölgemiz bu hafta sıcaklıklar artacak, sıcaklık 10 dereceye kadar yükselecek. Lakin gece sıcaklıkları  sıfırın altında -3’e kadar düşecek gece don olayı yaşanabilir bu yüzden dikkatli olmakta fayda var.

1.resim

44.resimö

5.resim

3reism


RÜZGAR  DURUMU

Bu hafta Öyle Aşırı bir rüzgar beklenmiyor, batı bölgelerimizde Bu hafta içinde en fazla 20-30 km hızında esecek. karayel Batı Karadeniz ve Marmara açıklarında beklenirken hemen günün ilerleyen saatlerinde Orta Karadenize kayıyor, hemen ardından Cuma günü Doğu Karadenizde zaman zaman hızı 60 Km yi bulan kuvvetli rüzgar beklentisi var. Akdeniz bölgemizde ise 50km hızında esecek olan rüzgar Batı yönlü eseceği için gücünü yitirir.

resim2


İL-İL TAHMİN ( İSTANBUL, ANKARA, İZMİR )

İstanbulda bu hafta oldukça sıcak bir hava olucak gündüz sıcaklık değerleri 16 dereceye kadar ulaşırken şehrin kuzeybatısında ise sıcaklıklar daha düşük değerlerde hissedilecek. Gece sıcaklıkları ise maksimum 7 dereceye inerken rüzgar durumu ise 20-25km arasında esecek karayel şeklinde kısacası geceleri hafiften soğuk havayı hissedebilirsiniz.

istanbul


Ankarada bu hafta oldukça sakin ve hatta sıcaklıkların 15 derecenin üstüne çıkması ile bunaltıcı havalar bekliyor olucak. Ankara ve çevre illerimizde de bu durum geçerli, yağışlı hava beklenmiyor. Gece sıcaklıkları ise 5 dereceye kadar düşecek.

ankra


İzmir ve çevre illerde dahil olmak üzere bu hafta sıcaklıkları tabiri caizse tavan yapacağı bir haftadayız sıcaklıklar 20 derecenin üstüne çıkacak ve adeta izmirde yaz havası yaşanacak. Yağışlı hava beklenmiyor. Gece sıcaklıkları ise 10 dereceye kadar düşecek.

izmir


– İyi Haftalar Dilerim. 😉